Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puree z bobu, jogurtu greckiego i natki pietruszki

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 2 szklanki
jogurt grecki 1/2 szklanki
natka pietruszki 30 g
czosnek 2-3 ząbki
ocet winny 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka (extra virgin)

Przepis i sposób przygotowania na: puree z bobu, jogurtu greckiego i natki pietruszki

Bób ugotować na miękko w osolonej wodzie (ok. 20 minut). Po przestygnięciu obrać z łupinek.
Do rozdrabniacza wrzucić pokrojoną pietruszkę, czosnek i sól, uruchomić urządzenie i drobno rozdrobnić.
Dodać bób, jogurt grecki, ocet i oliwę i rozdrobnić na puree. Doprawić pieprzem.
Gotowe, jeść z chlebem, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 19.07.2014 19:49
Świetny pomysł :)
noninka77 19.07.2014 17:34
łany kolorek :)
Ania84 19.07.2014 15:53
smacznie i zielono
jasiek 19.07.2014 12:35
muszę zrobić zamiast ziemniaczanego
IwonaDD 19.07.2014 11:05
samo zdrowie na kanapce :)
olkaaa 19.07.2014 10:57
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak