puree z bobu, jogurtu greckiego i natki pietruszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bób

    2 szklanki
  • jogurt grecki

    1/2 szklanki
  • natka pietruszki

    30 g
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    1 łyżka (extra virgin)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób ugotować na miękko w osolonej wodzie (ok. 20 minut). Po przestygnięciu obrać z łupinek.
Do rozdrabniacza wrzucić pokrojoną pietruszkę, czosnek i sól, uruchomić urządzenie i drobno rozdrobnić.
Dodać bób, jogurt grecki, ocet i oliwę i rozdrobnić na puree. Doprawić pieprzem.
Gotowe, jeść z chlebem, smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joannasz3190 19.07.2014 19:49
Świetny pomysł :)
noninka77 19.07.2014 17:34
łany kolorek :)
Ania84 19.07.2014 15:53
smacznie i zielono
jasiek 19.07.2014 12:35
muszę zrobić zamiast ziemniaczanego
IwonaDD 19.07.2014 11:05
samo zdrowie na kanapce :)
olkaaa 19.07.2014 10:57
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat