Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree czerwone

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
pomidor 1 szt.
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
woda
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Puree czerwone

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie.
Krok 1 - Puree czerwone foto
2
Przeciskamy przez praskę czosnek i ziemniaki.
Krok 2 - Puree czerwone foto
3
Pomidora sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Jego również przeciskamy przez praskę. Łączymy składniki i dodajemy paprykę mieloną słodką i ostrą wraz z czarnuszką.
Krok 3 - Puree czerwone foto
4
Dokładnie mieszamy i serwujemy z filetem lub innym mieskiem.
Smacznego ;)
Krok 4 - Puree czerwone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.07.2014 13:51
ciekawy pomysł
Christopher 22.07.2014 11:51
Ciekawa propozycja.
Motorek 22.07.2014 09:44
Wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak