Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pure z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pure z dyni

Z racji tego że dynia ma bardzo twardą skórkę, obieramy ją dopiero po ugotowaniu.
Warzywo dzielimy na pół, wyjmujemy miąższ z pestkami. Kroimy na mniejsze kawałki. Gotujemy na parzę. Kiedy dynia trochę przestygnie odkrawamy z niej skórkę. Odciskamy nadmiar wody i blendujemy.
Pure z dyni możemy podzielić na porcję. Ja odmierzam je szklanką, pakuję w woreczki i zamrażam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 26.10.2015 10:27
Ja również :)
aginaa 19.10.2015 14:41
bardzo lubię
Motorek 19.10.2015 12:21
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak