Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pure ryżowe na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 gram
masło 1 łyżka
curry 1 łyżeczka
kumin 1 łyżeczka
pieprz 1/3 łyżeczki
keczup pikantny 100 gram
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: pure ryżowe na ostro

Uwaga bardzo pikantne, na ciepło wywołuje rozszerzenie naczyń krwionośne i oczyszcza zatoki :]
Ryż najlepiej brązowy ugotować. 10 min przed końcem dodać gorczycę, i na samym końcu resztę przypraw i keczup.

Całość można też zmielić w blenderze na pure.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak