Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pure obiadowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 600 gram
mleko 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża
koper świeży
mięta żwieża
melisa świeża
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pure obiadowe

Obieramy ziemniaki i gotujemy je w osolonej wodzie do momentu, aż będą miękkie. Następnie je przez praskę przepuszczamy. Dodajemy czosnek sprasowany i posiekaną bazylię, koper, miętę i melisę. Zieleniny powinno być mniej więcej pół szklanki.
Dodajemy czarnuszkę i wszystkie składniki mieszamy.
Doskonały dodatek do obiadu.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 08.07.2013 09:26
bardzo aromatyczne puree
Róża1 07.07.2013 23:43
czarnuszka jest przepyszna:-) , stosuję ją zamiast przypraw i soli: na kanapki z rzodkiewką , pomidorami i zielonym ogórkiem :-)
Róża1 07.07.2013 23:40
bardzo smaczne !!! super pomysł z tymi ziołami:-)
iwi 07.07.2013 23:06
Pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak