Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpetyz piekarnika z suszonymi pomidorami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pulpety

mięso mielone z indyka 500 g
suszone pomidory 5 sztuk
ogórki kiszone 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mleko 5 łyżek
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
cebula 1 sztuka

dodatki

ryż 200 g
surówka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: pulpetyz piekarnika z suszonymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Bułkę tartą zalewamy mlekiem i mieszamy.Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na oleju z suszonych pomidorów. Do miski wkładamy mięso mielone, jajko, sól, pieprz, bułkę tartą z mlekiem, podsmażoną cebulę, pokrojone ogórki i pokrojone pomidory.
Krok 1 - pulpetyz piekarnika z suszonymi pomidorami foto
2
Mieszamy wszystko razem i formujemy nieduże kulki, obtaczamy w bułce tartej i wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem z suszonych pomidorów.
Krok 2 - pulpetyz piekarnika z suszonymi pomidorami foto
3
Zamykamy naczynie pokrywką i pieczemy w temperaturze 180'C 30 minut. PO tym czasie obracamy kotlety na 2 stronę i pieczemy jeszcze 10 minut bez pokrywki.
Krok 3 - pulpetyz piekarnika z suszonymi pomidorami foto
4
Proponuję takie kotleciki podać z ulubioną surówką, ryżem i polane tłuszczem pozostałym ze smażenia.
Smacznego!
Krok 4 - pulpetyz piekarnika z suszonymi pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 06.09.2015 13:54
Wyśmienite, trzeba wypróbować.
Hania/halyna 02.09.2015 21:10
smaczne i dietetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak