Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z zieloną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt
kasza manna 2 łyżki
papryka zielona 1 szt
bulion drobiowy 2 szklanki
czosnek 1 zabek
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z zieloną papryką

Czosnek obrać i drobno posiekać. Mięso wyrobić z kaszą, jajkiem, czosnkiem na spoistą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować kulki i podsmażyć je na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Zalać bulionem z kostki, chwilkę gotować, wrzucić pokrojoną paprykę i dusić ok. 15-20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 13.08.2013 08:44
wyglądają bardzo smacznie :)
satysfakcjakuchenna 11.07.2011 08:41
świetnie to wygląda, dodaję do ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak