Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z wątróbki

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 15 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
jaja 2 sztuki
mąka 3 dag
natka pietruszki 2 gramy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
bulion drobiowy 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z wątróbki

Wątróbkę przepuścić przez maszynkę. Dodać jajko, mąkę, bułkę tartą, przyprawy, zieloną pietruszkę i dokładnie wymieszać. Robić małe pulpeciki i gotować na bulionie. Podawać do kapuśniaku, bigosu, rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak