Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z szynki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
jajko 2
cebule 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól i pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z szynki

Kroki postępowania

1
Mięso (ja kupuję w kawałku) mielimy jednokrotnie, cebulkę kroimy w kostkę
Krok 1 - Pulpety z szynki foto
2
do zmielonego mięsa dodajemy cebule, jajka, bułkę tartą, sól, pieprz oraz przyprawe do mięsa mielonego wedle uznania - dokładnie wyrabiamy
Krok 2 - Pulpety z szynki foto
3
formujemy małe kuleczki, często zwilżamy dłonie wodą, aby masa nie przywierała do rąk
Krok 3 - Pulpety z szynki foto
4
w garnku nastawiamy wodę, solimy ją, ja dodaję jeszcze ziele angielskie i liście laurowe. Na wrzącą wodę wrzucamy pulpety i gotujemy je na najmniejszym płomieniu 35-40 minut
Krok 4 - Pulpety z szynki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.02.2017 18:38
smaczny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak