Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 50 dag.
ryż 5 dag.
bułka czerstwa 1 szt.
cebula 1 szt.
masło do smażenia
pieprz, sól
jajko 1 szt.
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z ryżem

Bułkę namoczyłem w wodzie.Cebulę pokroiłem w kostkę.Zeszkliłem na maśle.Ryż ugotowałem według przepisu na opakowaniu.Do mięsa dodałem odciśniętą bułkę,cebulę,ryż,jajko.Dodałem do smaku sól i pieprz.Wyrobiłem masę mieloną.Uformowałem pulpety(wyszło mi 16 szt.)Gotowałem we wrzącej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.Można podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 27.04.2013 17:20
az mam ochote ugotwać ziemniaczki i polac sosikiem z pulpetami Twoim Piter 31
mic 08.04.2013 21:52
i do ryzu-pycha
Rafał10 12.03.2013 14:40
mmm wspaniałe! Ale mam ochotę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak