Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
mięso mielone 40 dag
bułka czerstwa 1 szt.
jajko 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 0.1 litra
przecier pomidorowy 3 łyżki
olej 3 łyżki
mleko 3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z ryżem

PULPETY-Mięso mielone dobrze wyrobić z wcześniej namoczoną i odciśniętą bułką i jajkiem.Doprawić solą i pieprzem.Formować okrągłe pulpety i wrzucić do wrzącej osolonej wody.Gotować. SOS POMIDOROWY- Na patelnię wlać olej i przecier pomidorowy.Smażyć na małym ogniu ok.1 min. cały czas mieszając.Następnie zdjąć z ognia,dodać mleko,przyprawy i wymieszać.Zagotować.Gotować jeszcze przez ok 4-5 min ciągle mieszając. RYŻ- na wrzącą osoloną wodę wrzucić ryż i ugotować .Podawać z ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 18.06.2013 06:34
Pyszne pulpeciki :)
TEtalicha 22.05.2013 21:07
dobry obiadek
Wafelek2601 13.12.2012 10:50
Pyszne te pulpety
mic 15.10.2012 21:52
taki sosik sprawia ze zjadam wiecej
Ewelina47 12.10.2012 21:18
pycha pulpeciki
kasiaw 28.09.2012 20:39
smaczne
Goya 28.09.2012 20:22
super
SYLKA 28.09.2012 20:07
uwielbiam takie pulpety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak