Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

pulpety z pietruszką

5.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe
500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyzki
jajko
1-2 szt
pietruszka
1/2 pęczka
mleko
4 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżka
majeranek
1 łyzeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z pietruszką

Mięso zmieszać z bułka tartą, jajkiem lub dwoma, posiekaną pietruszką, mlekiem i ziołami. Formować pulpeciki, smażyć na rumiano z każdej strony. Podawać z sosem,najlepiej pieczarkowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 13.06.2012 13:08
dobre
edyta44 07.11.2011 16:02
pycha
edyta44 23.10.2011 11:25
pycha
Halusia 01.09.2011 21:01
Super
Emiliozo 24.07.2011 22:40
uwielbiam pulpeciki
jasiek 30.06.2011 11:39
o coś nowego
Sarenka 24.01.2011 17:45
super !
Magdalena80 29.12.2010 21:28
pyszności
Bart 29.12.2010 21:15
super
Jaheira11 29.12.2010 21:07
pyszne
banditka 14.12.2010 11:57
extra
polly66 14.12.2010 10:28
Mmm zjem wszystko co z pietruszką i mięsem:)
izapozdro 08.12.2010 20:21
mniam
Joanna132 08.12.2010 08:28
pomysłowe
mehia 08.12.2010 08:01
super :)
pacpaw 08.12.2010 06:49
to będę miał już jak wykorzystać pietruszkę :o) Fajny przepis
Jolanta41 07.12.2010 22:26
Z kaszą- już sobie wyobrażam ten smak!
Margo1 07.12.2010 19:36
rewelacja te kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak