pulpety z niespodzianką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    250 gram
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • kasza manna

    2 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    kilka łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    do smaku
  • śmietana

    kilka łyżek
  • mąka

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • ser feta

    50 gram
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1-2 szt
  • ziele angielskie

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pulpety z niespodzianką foto
Mięso , jajo, przyprawy , kaszę mannę i bułkę tartą rozrabiamy aż masa będzie jednolita.
Krok 2 - pulpety z niespodzianką foto
W garnku musimy zagotować wodę z pokrojoną w kostkę cebulą i liściem laurowym oraz zielem angielskim.
Krok 3 - pulpety z niespodzianką foto
Bierzemy porcję mięsa i do każdej wkładamy po kawałku papryki oraz sera feta.Nastepnie tworzymy z masy kulkę.
Krok 4 - pulpety z niespodzianką foto
podobnie postepujemy z pozostałą częścią mięsa.
Krok 5 - pulpety z niespodzianką foto
Do wywaru wkładamy pulpety i gotujemy w nim je przez ok 20 minut. Nastepnie zaprawiamy mąką rozmieszaną ze śmietaną i odrobiną wody.Całość musimy wtedy jeszcze zagotować. Dosypujemy koperek.
Krok 6 - pulpety z niespodzianką foto
Ewentalnie doprawiamy i podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat