Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z niespodzianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 250 gram
cebula 1 szt
jajko 1 szt
kasza manna 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
śmietana kilka łyżek
mąka 2 łyżki
papryka czerwona 1/2 szt
ser feta 50 gram
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
ziele angielskie kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z niespodzianką

Kroki postępowania

1
Mięso , jajo, przyprawy , kaszę mannę i bułkę tartą rozrabiamy aż masa będzie jednolita.
Krok 1 - pulpety z niespodzianką foto
2
W garnku musimy zagotować wodę z pokrojoną w kostkę cebulą i liściem laurowym oraz zielem angielskim.
Krok 2 - pulpety z niespodzianką foto
3
Bierzemy porcję mięsa i do każdej wkładamy po kawałku papryki oraz sera feta.Nastepnie tworzymy z masy kulkę.
Krok 3 - pulpety z niespodzianką foto
4
podobnie postepujemy z pozostałą częścią mięsa.
Krok 4 - pulpety z niespodzianką foto
5
Do wywaru wkładamy pulpety i gotujemy w nim je przez ok 20 minut. Nastepnie zaprawiamy mąką rozmieszaną ze śmietaną i odrobiną wody.Całość musimy wtedy jeszcze zagotować. Dosypujemy koperek.
Krok 5 - pulpety z niespodzianką foto
6
Ewentalnie doprawiamy i podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Krok 6 - pulpety z niespodzianką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak