Pulpety z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dag
  • jaja

    4 szt
  • sól

    do smaku
  • papryka słodka

    do smaku
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • makaron

    20 dag
  • czonsnek

    1 ząbek
  • masło

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • bulion mięsny

    1/2 litra
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • cebula

    10 dag
  • papryka czerwona

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone zmieszać z 50 g cebuli, bułką tartą, 4 łyzkami wody i przyprawami. Uformować pulpeciki i gotować w wywarze. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić z cebulą na maśle w niskiej temperaturze. Dodać mąkę i wywar z mięsa oraz przecier pomidorowy. Gotować 5 minut. paprykę pokroić w paski, dodać do sosu i zagotować. Dodać makaron i pulpety. Doprawić do smaku i posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monisia1977 08.09.2010 06:44
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat