Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z kukurydzą w sosie marchewkowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 70 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
kukurydza 1/2 szkl
marchewka 3 duże szt
natka pietruszki 3 łyżki
śmietana 2 łyżki
sól
bułka 2 namoczona w wodzie
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z kukurydzą w sosie marchewkowym

Kroki postępowania

1
Marchewkę ugotować i zmiksować blenderem. Mięso połączyć z wyciśniętą bułką, jajkiem, pokrojoną w kostkę cebulą i kukurydzą. Doprawić. Formować małe kuleczki i obsmażyć na rumiano. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok 10min
Krok 1 - Pulpety z kukurydzą w sosie marchewkowym foto
2
Zmiksowaną marchewkę dodać do pulpetów.
Krok 2 - Pulpety z kukurydzą w sosie marchewkowym foto
3
Dodać natkę pietruszki, śmietanę, doprawić i zagotować.
Krok 3 - Pulpety z kukurydzą w sosie marchewkowym foto
4
Podawać z ziemniaczkami. Smacznego!
Krok 4 - Pulpety z kukurydzą w sosie marchewkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.03.2014 12:04
w takiej odsłonie jeszcze nie jadłam :)
ONY_za_kare 31.10.2013 14:31
super pulpeciki
IKrakowianka 16.10.2013 20:04
wyglądają bardzo apetycznie
w mojej kuchni 16.08.2013 22:42
dla mnie dobre jedzonko
IwonaDD 12.07.2013 18:53
wyszły ci idealnie !!!
gusia1000 12.07.2013 16:50
Dobry obiad.
Agata3 12.07.2013 16:27
muszą być bardzo smaczne :)
fotoviderek 12.07.2013 15:48
Świetne pulpeciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak