Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z kaszy jęczmiennej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
cebula 1
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
curry 1 łyżeczka
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z kaszy jęczmiennej

Kroki postępowania

1
Kaszę ugotować (około 1o minut)
Cebulę posiekać i zeszklić na patelni z olejem ale nie przypalić
Do przestudzonej kaszy dodać cebulę, pieprz, curry i przyprawę kucharek, wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Pulpety z kaszy jęczmiennej foto
2
Z tak przygotowanej kaszy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać w bułce tartej.
Krok 2 - Pulpety z kaszy jęczmiennej foto
3
Smażyć na małym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Dobrze smakuje z sosem pieczarkowym :)
Krok 3 - Pulpety z kaszy jęczmiennej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.02.2013 09:15
fajne połączenie smaków
krysia50 26.01.2013 21:21
tessinka sorki zapatrzyłam się na ostatnie zdjęcie pysznie wyglądające złociste pulpety i przeoczyłam , że jest napisane. Z sosem z grzybow leśnych tez by było pyszne ale nie tylko.
tessinka 26.01.2013 10:10
Halinko przecież napisałam że dobrze smakuje z sosem pieczarkowym :)
halina17 26.01.2013 00:21
Dobre pulpety do tego sos np pieczarkowy.
marcia7 25.01.2013 22:18
ale smaczny obiadek
Milena87 25.01.2013 21:40
wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak