Pulpety z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    60 dag
  • sól

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • cebula

    1
  • kasza jęczmienna

    2 woreczki
  • Kostki rosołowe Kucharek

    2
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • jajko

    1
  • bułka czerstwa

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego wbijamy jajko ,cebulę startą na tartce, bułkę czerstwą wcześniej namocznoną i wyciśniętą i wszystkie przyprawy,wyrabiamy dobrze formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Wstawiamy wodę w garnku dajemy pieprz ,liście laurowe możemy dać parę ziarenek ziela angielskiego a gdy się zagotuje wkładamy kosteczki drobiowe czy rosołowe .Usmażone kotlety wkładamy do gotującego się wywaru i gotujemy na małym ogniu. Po godzinie zagęszczamy mąką z wodą .Możemy dodać jogurt naturalny aby zabielić Podczas gdy pulpety beda się po mału gotowały posypałam do smaku przyprawą uniwersalną i pieprzem zmielonym. Ugotować kaszę w woreczku i gotową przełożyć na talerz polać sosem z pulpetem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
okrysia 02.01.2014 08:24
SMACZNE TO!
gosia56 29.08.2013 10:25
napewno pyszne danie
rafał5 27.08.2013 12:23
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat