Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z jarmużem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 350 g - z szynki
jarmuż 70 g
białko 1 szt
kasza manna 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz
imbir 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z jarmużem

Kroki postępowania

1
Umyty jarmuż gotujemy na parze przez 5 minut, następnie go rozdrabniamy w malakserze lub siekamy drobniutko.
Krok 1 - Pulpety z jarmużem foto
2
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy białko, przeciśnięty czosnek oraz kaszę mannę, imbir i doprawiamy solą i pieprzem
Krok 2 - Pulpety z jarmużem foto
3
Następnie dodajemy zblendowany jarmuż i wyrabiamy do połączenia składników.
Krok 3 - Pulpety z jarmużem foto
4
Z masy formujemy niewielkie pulpety które układamy w naczyniu do gotowania na parze - gotujmy przez około 15-20 minut
Krok 4 - Pulpety z jarmużem foto
5
U nas pulpeciki podane z duszonymi pomidorami z ziołami i ugotowanym jarmużem.
Krok 5 - Pulpety z jarmużem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 28.12.2015 20:37
coś zupełnie innego
MAR3STA 28.10.2015 09:41
na pewno smakowały wyśmienicie
Bernadeta1 24.10.2015 20:15
takich nie jadłam a na pewno pyszne
wwwiolka 24.10.2015 18:04
Bardzo ciekawy przepis.
2milutka 24.10.2015 16:47
dobry obiadek, super!
olkaaa 24.10.2015 15:35
Fajny przepis.
ilka01 24.10.2015 13:57
super przepis :)
Motorek 24.10.2015 12:17
ekstra pulpeciki
pestka 24.10.2015 10:04
ciekawy i smaczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak