Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z indyka z fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
kasza manna 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 1/2 pęczka
olej do smażenia
sos
pomidory krojone z puszki 1 op
cebula 1 szt
wino białe 1/4 szkl
feta 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
mięso mielone z indyka 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z indyka z fetą

1. Mięso wymieszaj z resztą składników. Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Usmaż na oleju.
2. Na oleju przesmaż cebulę, dodaj pomidory, wino, przyprawy i duś 15 min. Sos przelej do naczynia żaroodpornego, włóż pulpeciki, delikatnie wymieszaj i posyp pokrojoną fetą. Zapiekaj, aż ser się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.02.2014 08:04
pyszne pulpeciki
smile 04.06.2012 20:45
spoko:)
Rique 06.11.2011 14:51
rewelacja
Rique 06.11.2011 14:51
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak