Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z indyka w sosie koperkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula biała 1 małą sztuka
koperek 1 pęczek
masło 2 łyżki
smietana 18% 2 łyżki
mąka pszenna do zagęszczenia
indyk 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z indyka w sosie koperkowym

Mięso mielimy, mieszamy z jajkiem, mąką ziemniaczana , starta na tarce cebulą i przyprawami. Wyrabiamy na jednolita masę. Formujemy pulpeciki ciut większe od włoskiego orzecha. Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy około 20 minut.Odławiamy pulpeciki. Zostawiamy około 1,5 szklanki wywaru, Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy mąkę około 2 łyżki. Podsmażamy ( robimy zasmażkę). Dodajemy wywar z pulpetów energicznie mieszając aby nie było grudek. Dodamy koper posiekany oraz śmietanę. Mieszamy i gotujemy kilka minut. Doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą. Polewamy pulpety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 14.01.2014 11:18
pyszne jedzonko
Gracer 12.01.2014 13:25
zjadłoby sie takie jedzonko
Konczi 12.01.2014 11:17
wyglądają super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak