Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 1 kg
jajko 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z indyka

Mięso mielone połączyć z jajkami, solą, pieprzem, posiekaną kostką rosołową i wymoczoną w mleku bułką. Wyrobić na jednolitą masę. Formować pulpeciki, obtaczać je w mące i smażyć na tłuszczu. Gdy już się usmażą podlać je wodą, tak aby powstał sos. Doprawić go do smaku solą i pieprzem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 27.04.2013 10:22
super przepis
IKrakowianka 28.03.2013 20:30
smaczne pulpety
Katarzyna/kate1980 29.05.2012 21:36
super na pewno pyszne
adam1f 25.04.2012 00:22
dobre
Danuta_Prorok 16.05.2011 13:28
ale fajne
Iwusia 21.06.2010 21:44
Moja babcia robi podobne :) Są pyszne !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak