Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PULPETY Z IMBIREM W SOSIE POMIDOROWYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

mięso mielone indycze 75 dag
jajko
kajzerka
mleko
natka pietruszki 2 łyżki posiekanej
sól i pieprz
imbir około 2 cm
mięta 6 liści
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula
ząbek czosnku 2
masło łyżka
przecier pomidorowy 400 ml
bulion drobiowy 200 ml

Przyprawy

kminek 1/2 łyżeczki
kurkuma 1/2 łyżeczki
imbir 1/2 łyżeczki
kolendra 2 łyżeczki
Goździki całe Prymat 2
papryczka chili peperoncini, 2 małe kawałki
cukier szczypta
cynamon szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: PULPETY Z IMBIREM W SOSIE POMIDOROWYM

Bułkę moczę w mleku, osączam.
Mięso mieszam z jajkiem, kajzerką, natką pietruszki i bułką tartą. Dodaję drobno posiekany imbir i miętę oraz doprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie łączę wszystkie składniki, formuję małe pulpeciki.
Cebulę siekam, szklę na maśle. Dodaję posiekany czosnek, przecier pomidorowy i przyprawy. Gotuję 5 minut na małym ogniu, mieszając.
Wlewam bulion, zagotowuję. Wkładam mięso i gotuję około 20 minut. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 23.06.2017 21:05
smaczne danie
paniusiaewa 23.06.2017 15:35
Lubię wszystkie dania z imbirem, bo zaostrzają smaki.
mysza75 23.06.2017 11:27
jakie fajne pulpety
olkaaa 23.06.2017 10:50
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak