Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone z dzika 400 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Sos

Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
woda pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym

Kroki postępowania

1
Cebulę i czosnek obieramy i mielimy blenderem na drobniutko .
Do mięsa dodajemy cebulę z czosnkiem ,jajo,doprawiamy solą ,pieprzami i majerankiem mieszamy .
Krok 1 - pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym foto
2
Z mięsa formujemy pulpeciki i obsmażamy z obu stron na łyżce oliwy.Zdejmujemy usmażone pulpety z patelni.
Krok 2 - pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym foto
3
Na patelnie na której smażyły się pulpety wrzucamy musztardę mieszamy .
Krok 3 - pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym foto
4
Do musztardy dodajemy mąkę wymieszaną z wodą i śmietaną ,mieszamy i zagotowujemy .
Krok 4 - pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym foto
5
Do sosu wkładamy pulpety i mieszamy .
Krok 5 - pulpety z dziczyzny w sosie musztardowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak