Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z dziczyzny w sosie chrzanowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone z dzika 500 g
jajko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 4 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Owoc jałowca cały Prymat 4 ziarenka
rozmaryn świeży 1 gałązka

sos

bulion warzywny 1 szklanka
chrzan tarty 2-3 łyżeczki
śmietana
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z dziczyzny w sosie chrzanowym

Cebulę i czosnek obieramy.Cebulę kroimy w drobną kostkę a czosnek przeciskamy przez praskę .Do mięsa dodajemy cebulę,czosnek ,jajo,,bułkę ,rozgnieciony jałowiec,sól,pieprz.Dokładnie mieszamy.Z mięsa formujemy pulpeciki i obsmażamy na gorącym oleju z każdej strony na złoto.Podczas smażenia do pulpecików wrzucamy listki rozmarynu.
Sos:
Bulion zagotowujemy dodajemy chrzan,zaciągamy mąka wymieszana ze śmietaną.
Usmażone pulpeciki wykładamy na talerz i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak