Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z dorsza na parze

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szczypior 1 pęczek
białko 2 sztuki
sos sojowy 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
brokuł 1 sztuka
filet z dorsza 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z dorsza na parze

Rybę umyć, zmielić w malakserze. Wyjąć do miski, dodać pocięty drobno szczypiorek, sól, sos sojowy i pieprz. Ubić pianę z 2 białek dodać do masy z mąką ziemniaczaną. Formować zgrabne kuleczki wielkości piłki golfowej. Ułożyć w koszyczku bambusowym nad parą, włożyć różyczki brokuła i parować 10 minut. Podawać z sosem sojowym i ciemnym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 28.07.2014 19:54
zdrowo i smacznie
norweska20 18.02.2014 08:16
rewelacyjne wykonanie..super
Mysiunia 29.01.2014 19:51
jak smacznie i zdrowo :)
Pyszota 29.01.2014 19:32
zdrowo i smacznie
Mniam 29.01.2014 19:01
Często widzę taki parownik w programach kulinarnych. Świetna sprawa.
Rysia 29.01.2014 18:48
Ładne ,zdrowe danie.
cukiereczek 29.01.2014 18:36
bardzo zdrowa wersja
Stenka 29.01.2014 18:25
smaczne i zdrowe
patryska76 29.01.2014 18:23
Smacznie i dietetycznie ;-) Coś co lubię ;-)
Smaczna_B 29.01.2014 18:19
extra pomysł i co ważne dietetyczne , więc zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak