Pulpety wieprzowe z sosem pieczarkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • papryka żółta

    1/2 szt
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4-5 łyżek
  • sos pieczarkowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i paprykę posiekać, wysypać na patelnię i zeszklić.Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce i pod koniec dodać do cebuli z papryką.Jeszcze chwilę razem dusić.Dodać do mięsa mielonego, wbić jajko, dodać bułkę tartą oraz przyprawy.Wymieszać dokładnie.Na patelnię wlać olej, tworzyć kulki z mięsa i układać. Przysmażyć delikatnie z obu stron. Zrobić sos pieczarkowy, ja akurat zrobiłam z torebki Kucharek. Sosem zalać pulpety.Przykryć i dusić jeszcze ok 10 minut.Podawać z kaszą i surówką.Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 25.07.2012 09:52
przepyszny obiadek
babcia 25.07.2012 09:52
przepyszny obiadek
edyta44 13.02.2011 14:27
super sprawa
rosik93 11.11.2010 20:25
Nigdy nie jadłem w sosie pieczarkowym
monisia1977 11.11.2010 10:21
dobre
wiktor188 30.10.2010 14:59
pycha
edyta44 21.10.2010 09:15
brdzo dobre polecam
Joanna108 17.10.2010 08:56
Robię bardzo podobne i są pyszne. Polecam !!!
banditka 13.09.2010 08:48
mniam ;)
agata1722 10.09.2010 19:33
palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat