Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety wieprzowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Małe, mięsne kuleczki, które sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska ;). Pulpety wieprzowe będą idealne na rodzinny obiad.

Składniki:

Składniki :

mięso wieprzowe 600 gramów
jajko 3 sztuki
cebula 2 sztuki
masło 1 łyżka
bułka czerstwa 1 sztuka
sól 0.75 łyżeczki
pieprz 0.5 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety wieprzowe

Przygotowanie :

1
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć. Cebulę skroić, podsmażyć na maśle. Mięso umyć. Wszystko zmielić, dodać jaja i przyprawy do smaku.
Krok 1 - Pulpety wieprzowe foto
2
Następnie formować pulpety dłońmi moczonymi w zimnej wodzie.
Krok 2 - Pulpety wieprzowe foto
3
Pulpety wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy przez ok. 10 min.
Krok 3 - Pulpety wieprzowe foto
4
Podajemy z ulubionym sosem , ziemniakami i surówką np. z marchewki ;)
Krok 4 - Pulpety wieprzowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak