Pulpety wieprzowe

Pulpety wieprzowe

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Małe, mięsne kuleczki, które sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska ;). Pulpety wieprzowe będą idealne na rodzinny obiad.

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki :

  • mięso wieprzowe

    600 gramów
  • jaja surowe

    3 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • sól

    0.75 łyżeczki
  • pieprz

    0.5 łyżeczki
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie :

Krok 1 - Pulpety wieprzowe foto
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć. Cebulę skroić, podsmażyć na maśle. Mięso umyć. Wszystko zmielić, dodać jaja i przyprawy do smaku.
Krok 2 - Pulpety wieprzowe foto
Następnie formować pulpety dłońmi moczonymi w zimnej wodzie.
Krok 3 - Pulpety wieprzowe foto
Pulpety wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy przez ok. 10 min.
Krok 4 - Pulpety wieprzowe foto
Podajemy z ulubionym sosem , ziemniakami i surówką np. z marchewki ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat