Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety w sosie z kaszą gryczaną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana
mięso mielone 30 dag
filet z kurczaka 1 sztuka
czerstwe bułki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
sos pieczeniowy
marchew 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety w sosie z kaszą gryczaną

filet przepuszczamy przez maszynkę dodajemy do mięso mielonego, mieszamy, cebulę kroimy w kostkę dodajemy oraz dwie bułki które namaczamy w wodzie i odciskamy doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano.
marchew, seler, obieramy i ścieramy na tarce podsmażamy i dolewamy wodę. zagotować. z mięsa formujemy pulpety i obtaczamy w mące, wkładamy do wody z marchwią i selerem dusimy ok. 15 min i dodajemy sos pieczeniowy wymieszany z zimną wodą. gdy sos się zagęści danie jest gotowe. podajemy z kaszą gryczaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.10.2015 23:27
Dobry obiad.
marta1221 10.05.2013 14:03
smakowicie wygląda :)
karolina1869 24.02.2013 12:21
dobre
justys759 22.02.2013 21:30
smaczne
malaczarna23 21.02.2013 13:04
pycha
Adrian3 21.02.2013 13:03
mniam
Ela6 21.02.2013 12:40
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak