Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie serowo-porowym

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Masa mięsna:

mięso mielone wieprzowe 1-1,5 kilograma
jajko 1 duże lub 2 małe szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek kilka kropel

Sos:

por 1 sztuka
serek topiony 2 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku

Porada

Danie podajemy z makaronem, ryżem lub ziemniakami.

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie serowo-porowym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone mieszamy z jajkiem, dodajemy sól i pieprz. Z ciasta robimy kulki.
Krok 1 - Pulpety w sosie serowo-porowym foto
2
Pora kroimy w półpaski i delikatnie dusimy na patelni.
Krok 2 - Pulpety w sosie serowo-porowym foto
3

Gdy por zmięknie, posypujemy ziołami prowansalskimi.

Krok 3 - Pulpety w sosie serowo-porowym foto
4
W garnku zagotowujemy wodę (można dodać kostkę rosołową warzywną). Do wrzątku wrzucamy kuleczki mięsne i gotujemy przez 15 minut.
Krok 4 - Pulpety w sosie serowo-porowym foto
5
Pulpety wyciągamy, a do garnka dajemy pora z patelni oraz serki topione. Mieszamy i gotujemy, aż serki się rozpuszczą. Przyprawiamy Kucharkiem.
Krok 5 - Pulpety w sosie serowo-porowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 26.09.2016 11:51
zjadłabym :)
mirosława4 26.09.2016 11:38
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak