Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie porowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone 0,5 kg
olej do smażenia
chleb 2 kromki
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

SOS

por (biała część) 1 sztuka
marchew 1 sztuka
olej do smażenia
śmietana 30% 0,5 litra
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie porowym

Kroki postępowania

1
Mięso, pietruszkę i przyprawy przełożyć do miski. Z chleba odciąć skórki, namoczyć w ok 0,5 szklanki mleka, wyciskąć, przelożyć do mięsa. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Pulpety w sosie porowym foto
3
Uformować pulpety, smażyć na rozgrzanym oleju z kazdej strony. Usmażone odkładać na ręczniku papierowym w celu odsączenia.
Krok 2 - Pulpety w sosie porowym foto
4
Marchew zetrzeć na tarce, poora pokroić w półplasterki. podsmażyć warzywa na oleju.
Krok 3 - Pulpety w sosie porowym foto
5
Następnie podlać bulionem i gotować do miękkości.
Krok 4 - Pulpety w sosie porowym foto
6
wlać śmietanę, wymieszać, gotować.
Krok 5 - Pulpety w sosie porowym foto
7
po chwili przełożyć pulpety by się razem pogotowało do zgęstnienia.

Smacznego :)

U mnie z ziemniaczkami i surówką z ogórków w pomidorach :)
Krok 6 - Pulpety w sosie porowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.11.2016 14:53
Szybko i smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak