Pulpety w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • jajko

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • mąka

    ok2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • koncentrat pomidorowy

  • bazylia

  • bulion

  • mleko

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jedną cebulę drobno pokroić i dodać do mięsa mielonego. Tartą bułkę skropić mlekiem i dodać do masy razem z jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Formować małe pulpeciki. Układać w naczyniu żaroodpornym. Drugą cebulę zeszklić na maśle i dodać do bulionu. Bulion zmiksować z mąką, jajkiem, koncentratem pomidorowym. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Zalać pulpeciki i zapiekać ok 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 18.09.2013 21:13
wyglądają apetycznie
Megg 16.09.2013 17:50
smaczne pulpeciki na obiad
sylwia_mc 16.09.2013 17:12
Bardzo smaczne
malaczarna23 16.09.2013 17:11
pyszne pulpeciki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat