Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pomidorowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 2 szt
cebula 2 szt
mąka ok2 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
bazylia
bulion
mleko 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pomidorowym

Jedną cebulę drobno pokroić i dodać do mięsa mielonego. Tartą bułkę skropić mlekiem i dodać do masy razem z jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Formować małe pulpeciki. Układać w naczyniu żaroodpornym. Drugą cebulę zeszklić na maśle i dodać do bulionu. Bulion zmiksować z mąką, jajkiem, koncentratem pomidorowym. Doprawić solą, pieprzem i bazylią. Zalać pulpeciki i zapiekać ok 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 18.09.2013 21:13
wyglądają apetycznie
Megg 16.09.2013 17:50
smaczne pulpeciki na obiad
sylwia_mc 16.09.2013 17:12
Bardzo smaczne
malaczarna23 16.09.2013 17:11
pyszne pulpeciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak