Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie pieczeniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula szt
bułka czerstwa szt
sól i pieprz
przyprawa uniwersalna
kasza manna łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
natka pietruszki 1/2 pęczka
sos pieczeniowy szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie pieczeniowym

1.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i razem z cebulą dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Do mięsa dodajemy kaszę mannę i mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na rumiano.
2.
Do rondelka wkładamy pulpety, zalewamy je 2 szklankami wody i dusimy na małym ogniu około 15 minut. Sos pieczeniowy rozpuszczamy w szklance wody i wlewamy do pulpetów. Gotujemy jeszcze około 5 minut. Natkę pietruszki siekamy i posypujemy pulpety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 12.09.2015 19:29
smaczne pulpeciki
cukiereczek 12.09.2015 18:16
domowe jedzonko Pyszne
Ola1young 12.09.2015 13:21
pyszne danie :)
Justi2401 12.09.2015 12:03
Bardzo lubię takie obiadki :)
Jumper123 12.09.2015 11:33
super pulpeciki na pewno pyszne
inka2012 12.09.2015 10:29
cudownie wyglądają :)
IZABELA29 12.09.2015 09:27
pyszny obiadek
mysza75 12.09.2015 09:25
bardzo lubię takie pulpety
Konczi 12.09.2015 08:57
pyszni tylko ten sos pieczeniowy wolę domowy niż ten z proszku
Ewelina1991 12.09.2015 08:52
pyszne pulpeciki
Agnieszka-87-25 12.09.2015 08:36
apetyczne są
Krzysztof15 12.09.2015 08:34
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak