Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie mięsno pieczarkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
pieczarki 300 g
cebula 2 szt
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jajko 2 szt
słodka śmietana 200 ml
koperek 2 łyżki
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie mięsno pieczarkowym

Mięso umyć i zmielić z 1 cebulą,
Dodać bułkę tartą, jajka, sól i pieprz, wymieszać.
W garnku zagotować wodę z kostkami rosołowymi, liściem i zielem.
Z masy formować kulki i wrzucać na gotującą się wodę, gotować 10 minut.
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć wcześniej oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę smażyć.
Pieczarki przełożyć do pulpetów, dodać koperek i chwilę gotować.
Zagęścić sos śmietaną.
Jeżeli sos jest zbyt rzadki można dodać 2 łyżki mąki rozrobione w wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 22.02.2012 23:09
super
Ela15 15.01.2012 11:11
pyszne
bami 05.07.2011 11:59
Wyglądają bardzo apetycznie :)
Jaheira11 24.06.2011 23:38
och pyszności
SmacznaPyza 03.12.2010 08:43
bardzo lubią u mnie takie pulpeciki
matii6 24.10.2010 19:23
bardzo smacznie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak