Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpety

mięso mielone 0,5 kg
chleb 3 kromki
mleko
sól do smaku
pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
pietruszka zielona szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat

SOS

woda 2 l
kostka rosołowa 1 sztuka
śmietana 30% 1 szklanka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zrobić pulpety.
Chleb bez skórek namoczyć w niewielkiej ilości mleka, wycisnąć, dodać do mięsa mielonego. Dodać przyprawy, pietruszkę oraz bułkę tartą . Wyrobić pulpety. Smażyć z każdej strony na oleju.
Krok 1 - Pulpety w sosie koperkowym foto
2
Usmażone pulpety zalać wodą, dodać kostkę rosołową. Gotować na niewielkim ogniu.
Krok 2 - Pulpety w sosie koperkowym foto
3
Po ugotowaniu wyjąc pulpety
Krok 3 - Pulpety w sosie koperkowym foto
4
dolać śmietanę i gotować do zgęstnienia
Krok 4 - Pulpety w sosie koperkowym foto
5
Dodać koperek, wymieszać, doprawić sola i pieprzem do smaku.
Krok 5 - Pulpety w sosie koperkowym foto
6
Następnie dodać pulpety chwilkę pogotować b y pulpety sie zagrzały i naszły sosem. Podawać z ziemniakami.

Smacznego :)
Krok 6 - Pulpety w sosie koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.03.2017 09:17
moje smaki na talerzu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak