Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety w sosie koperkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jaja 2
bułka czerstwa 1
mleko 2% do bułki
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
koper świeży 1 pęczek
śmietana 12% 200 ml
olej do smażenia
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
pieprz
sól
mąka 1 łyżka
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety w sosie koperkowym

bułka namoczy w mleku, dodajemy do miesa mielonego, dodajemy takze jaja, starta na tartce cebulke, przyprawy i bułke tartą. Mieszamy, formujemy klopsy i smazymy z obu stron na oleju. W miseczce mieszamy śmietane z koperkiem, sola, pieperzem , mąka i woda. Dodajemy do klopsów i dusimy w tym sosie na wolnym ogniu 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 26.02.2014 20:49
bardzo fajne jedzonko
gosia561 26.02.2014 20:27
pyszne pulpeciki
patryska76 26.02.2014 18:52
Smaczne pulpeciki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak