Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

pulpety w sosie koperkowym

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone
0,5 kg
Sklep Prymat
jaja
2
bułka czerstwa
1
mleko 2%
do bułki
cebula
1
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
koper świeży
1 pęczek
śmietana 12%
200 ml
olej do smażenia
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
mąka
1 łyżka
woda
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety w sosie koperkowym

bułka namoczy w mleku, dodajemy do miesa mielonego, dodajemy takze jaja, starta na tartce cebulke, przyprawy i bułke tartą. Mieszamy, formujemy klopsy i smazymy z obu stron na oleju. W miseczce mieszamy śmietane z koperkiem, sola, pieperzem , mąka i woda. Dodajemy do klopsów i dusimy w tym sosie na wolnym ogniu 5 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 26.02.2014 20:49
bardzo fajne jedzonko
gosia561 26.02.2014 20:27
pyszne pulpeciki
patryska76 26.02.2014 18:52
Smaczne pulpeciki ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak