pulpety w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    400 g
  • jajko

    1
  • cebula

    1
  • czosnek

    1 ząbek
  • mąka pszenna

    3-4 łyżki
  • kostka rosołowa

  • koperek

    0,5 pęczek
  • śmietana

    120 ml
  • olej do smażenia

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę podzieliłam na pół. Jedną połówkę zeszkliłam z czosnkiem na patelni, drugą poszatkowałam i dodałam do mięsa mielonego. Dodałam też jajko, mąkę i przyprawę uniwersalną. Wymieszałam. Zagotowałam wodę z kostką rosołową. Uformowałam pulpeciki i wrzuciłam do wody. Dodałam zeszkloną celulkę z czosnkiem. Gdy pulpety były gotowe dodałam śmietanę i posiekany koperek.
Podałam z młodymi ziemniakami.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna28 15.07.2012 16:38
świetne:)
Dorian 19.06.2012 11:53
pycha
paula99926 18.06.2012 16:16
dziękuję :)
Justyna Jussstiii 17.06.2012 18:35
super
SmacznaPyza 16.06.2012 20:28
mięso mielone jakie? tzn. z jakiego zwierzęcia i ew. części tuszy?
Hanna5 16.06.2012 19:40
też takie robie
Ankha 16.06.2012 19:16
Też bym to zjadła bez zastanowienia
niedozywiona 16.06.2012 18:32
no, to będzie mój poniedziałkowy obiad ! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat