Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pulpety w sosie koperkowym - pyszna propozycja na obiad. Można je podać z ulubionymi warzywami.

Składniki:

Składniki:

mięso mielone 1 opakowanie
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
śmietana 18% 150 mililitrów
mąka pszenna 1 łyżeczka
kostki rosołowe 2 szt.
koperek 1 pęczek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Mięso mieszamy z jajkiem, bułką tartą, ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy pulpeciki. Obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przekładamy do rondla, zalewamy wodą. Dodajemy kostki rosołowe i gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut.

Po tym czasie wyjmujemy pulpety. Śmietanę mieszamy z mąką. Dodajemy drobno posiekany koperek i dodajemy do rosołu, w którym gotowały się pulpety. Podgrzewamy do momentu, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Ponownie przekładamy pulpety do sosu.

Podajemy z ziemniakami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 14.12.2018 15:06
Smaczne danie obiadowe : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak