Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie grzybowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
bułka czerstwa 1 mała
jajko 1 szt
cebula pól szt
grzyby suszone garśc
oliwa
mąka
natka pietruszki 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie grzybowym

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodać wymoczoną i odciśniętą bułkę ,jajo dodać przyprawy i natkę dobrze wyrobić.
Formować pulpety i obtaczać w mące.
Krok 1 - Pulpety w sosie grzybowym foto
2
Obsmażyć z obu stron na złoto na rozgrzanej oliwie.
Krok 2 - Pulpety w sosie grzybowym foto
3
Usmażone pulpety przełożyć do rondelka dodać cebulę pokrojoną w piórka i pokruszyć grzyby.
Krok 3 - Pulpety w sosie grzybowym foto
4
Zalać wszystko wodą i dusić na małym ogniu ok .45 min.Na koniec zagęścić sos mąką .
Krok 4 - Pulpety w sosie grzybowym foto
5
Gotowe pulpety podawać z ziemniaczkami i surówka.
Krok 5 - Pulpety w sosie grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak