Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie do makaronu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 50 dag
cebula 1/2
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
rosół ok3 łyżki
sól
pieprz
sos
papryka czerwona 1/4 szt
marchew 1 szt
cebula 1/2 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
papryka mielona
pieprz
koncentrat pomidorowy
mąka
olej
Dodatki:
makaron świderki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie do makaronu

Szynkę zmielić i do mięsa dodać pokrojoną drobno cebulę, wbić jajko, dodać trochę rosołu albo wody. Połączyć i doprawić do smaku. Z masy formować pulpeciki i obtaczać w mące.
Marchew zetrzeć albo drobno pokroić, paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebulę też drobno pokroić, w rondlu rozgrzać trochę oleju i wrzucić marchew, paprykę i cebulę. Podlać wodą, doprawić koncentratem i przyprawami do smaku. Zagotować i włożyć przygotowane pulpety.
Na maleńkim ogniu pilnując by nie przywierały gotować 12-15 min. Jeśli trzeba sos zagęścić mąką.
Makaron ugotować wg przepisu na op i podawać GO z przygotowanymi pulpetami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.04.2017 16:39
Smacznie wygląda :)
Ada-Gaba 08.04.2017 19:25
lubimy takie pulpeciki
2milutka 02.04.2017 20:46
apetyczne pulpeciki
mirosława4 02.04.2017 19:27
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak