Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety w sosie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
cebula biała 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
mąka 4 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżka
olej do smażenia 100 ml.
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety w sosie

Mięso mielone wymieszać z pokrojoną cebulą i Kucharkiem. Formować kulki, obtaczać w mące ii smażyć na oleju. W rondelku zagotować wodę włożyć kulki. Na gotujące wlać 2 łyżki maki roztrzepane z 1/2 szklanki wody. Zrobić w ten sposób gęsty sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 21.03.2013 16:19
bardzo pyszne
Ela15 14.12.2011 08:40
smaczne
daria899 29.03.2011 21:29
pyszne
iknkirke 09.03.2011 15:53
smaczne
PaniMISIOWA 24.02.2011 17:49
super! fajnie, że nic nie trzeba dodawać! dzieki temu danie jest apetyczne i zdrowe.
mamusia1 06.02.2011 15:04
tak, trzeba dodać ten tłuszcz podpieczony który pozostanie po smażeniu pulpetów. na tym co zostało po upieczeniu pulpetów.
PaniMISIOWA 05.02.2011 08:43
czy ten piękny kolor sosu to bez żadnej kostki wychodzi?
kuklik 04.11.2010 12:01
wyglądają super
Grażyna13 02.10.2010 14:21
Smakowite te pulpety !
mamusia1 01.10.2010 19:30
Zapomniałam w przepisie dodać jajko do mięsa mielonego. Przepraszam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak