pulpety w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dkg
  • cebula biała

    1 szt.
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżka
  • mąka

    4 łyzki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1 łyżka
  • olej do smażenia

    100 ml.
  • jajko

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z pokrojoną cebulą i Kucharkiem. Formować kulki, obtaczać w mące ii smażyć na oleju. W rondelku zagotować wodę włożyć kulki. Na gotujące wlać 2 łyżki maki roztrzepane z 1/2 szklanki wody. Zrobić w ten sposób gęsty sos.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mamusia1 21.03.2013 16:19
bardzo pyszne
Ela15 14.12.2011 08:40
smaczne
daria899 29.03.2011 21:29
pyszne
iknkirke 09.03.2011 15:53
smaczne
PaniMISIOWA 24.02.2011 17:49
super! fajnie, że nic nie trzeba dodawać! dzieki temu danie jest apetyczne i zdrowe.
mamusia1 06.02.2011 15:04
tak, trzeba dodać ten tłuszcz podpieczony który pozostanie po smażeniu pulpetów. na tym co zostało po upieczeniu pulpetów.
PaniMISIOWA 05.02.2011 08:43
czy ten piękny kolor sosu to bez żadnej kostki wychodzi?
kuklik 04.11.2010 12:01
wyglądają super
Grażyna13 02.10.2010 14:21
Smakowite te pulpety !
mamusia1 01.10.2010 19:30
Zapomniałam w przepisie dodać jajko do mięsa mielonego. Przepraszam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat