Pulpety w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    400 gram
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    150 gram
  • śmietana 30%

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1- Łopatkę myjemy kroimy w kawałki i mielimy na średnich oczkach 2- Do zmielonego mięsa dodajemy jajko szczyptę soli i pieprzu oraz czerwona paprykę mieloną 3- Mięso należy wymieszać spróbować czy do brze jest doprawione następnie uformować kuleczki 4- Do garnka wlewamy 1,5 litra wody wkładamy rosołek warzywny i czekamy aż się zagotuje 5- Do zagotowanego rosołku wkładamy nasze kuleczki mięsne i gotujemy na małym ogniu 6- Jak mięsko nam się ugotuje dodajemy przecier pomidorowy gotujemy jakieś 20 minut po czym zabielamy śmietaną

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gottrina 01.12.2011 16:56
wczoraj podobne jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat