Pulpety w pomidorowym sosie

Pulpety w pomidorowym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    1/2 kg
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • cebula

    1/3 cebuli
  • majeranek

    1 łyżka
  • jajko

    1 małe
  • papryka mielona

    1/2 łyżeczki
  • sos

  • cebula

    1 szt duża
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

    2-3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

  • sól

  • pieprz

  • bazylia

  • oregano

  • mąka

  • cukier

  • Dodatki:

  • bulion

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podane składniki na pulpety łączymy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z masy formujemy pulpety i obtaczamy w mące. Gotujemy w bulionie (może być z kostki) na małym ogniu.
Cebulę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek i przesmażamy. Dodajemy koncentrat i razem chwilę dusimy. Podlewamy bulionem od pulpetów, dodajemy przyprawy do smaku. Jeśli trzeba sos zagęszczamy mąką.
Dodajemy pulpety i razem chwilę gotujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

marzut

06.04.2017 18:46
Pyszny przepis

ilka01

06.04.2017 14:21
pyszności .....:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat