Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w pomidorowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1/3 cebuli
majeranek 1 łyżka
jajko 1 małe
papryka mielona 1/2 łyżeczki
sos
cebula 1 szt duża
czosnek 2 ząbki
olej 2-3 łyżki
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
bazylia
oregano
mąka
cukier
Dodatki:
bulion

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w pomidorowym sosie

Podane składniki na pulpety łączymy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z masy formujemy pulpety i obtaczamy w mące. Gotujemy w bulionie (może być z kostki) na małym ogniu.
Cebulę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek i przesmażamy. Dodajemy koncentrat i razem chwilę dusimy. Podlewamy bulionem od pulpetów, dodajemy przyprawy do smaku. Jeśli trzeba sos zagęszczamy mąką.
Dodajemy pulpety i razem chwilę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzut 06.04.2017 18:46
Pyszny przepis
ilka01 06.04.2017 14:21
pyszności .....:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak