Pulpety w pomidorowym sosie

Pulpety w pomidorowym sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    25 dag
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek ząbki

    1 szt.
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • mąka kartoflana

    1 łyżeczka
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

W 1/2 litrze wrzątku rozpuścić kostkę bulionową. Cebulę i czosnek posiekać, dodać do mięsa wraz z jajkiem, bułką i przyprawami, dokładnie wymieszać. Z masy formować pulpety, wrzucić do wrzątku, gotować. . Do bulionu dodać cukier , koncentrat pomidorowy, bazylię. Śmietanę wymieszać z mąką kartoflaną, wlać do garnka, zagotować. Podawać z ryżem lub makaronem.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat