Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w musie pieczarkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 300 g
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1
śmietana 30% 2 łyżki
mąka pszenna do obtoczenia
bułka czerstwa 1/2 szt
jajko 1
sól
pieprz
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w musie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone dokładnie wyrobić z jajkiem i namoczona czerstwą bułką. Dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz do smaku.
Krok 1 - Pulpety w musie pieczarkowym foto
2
Z mięsnej masy formować malutkie kuleczki.
Krok 2 - Pulpety w musie pieczarkowym foto
3
Pulpeciki obtoczyć w mące pszennej. W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć pulpeciki.
Krok 3 - Pulpety w musie pieczarkowym foto
4
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę,
Krok 4 - Pulpety w musie pieczarkowym foto
5
a następnie pokrojone w kostkę pieczarki. Wlać szklankę wody i wrzucić kostkę rosołową. Całość gotować kilkanaście minut.
Krok 5 - Pulpety w musie pieczarkowym foto
6
Wyjąć pulpeciki, a pieczarki zmiksować blenderem. Dodać śmietanę, wrzucić pulpeciki i zagotować. Doprawić do smaku.
Krok 6 - Pulpety w musie pieczarkowym foto
7
Pulpeciki podałam z makaronem posypane natką pietruszki.
Krok 7 - Pulpety w musie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 21.07.2015 07:26
Przepyszne pulpeciki ; ))
misia53 22.06.2015 23:14
danie na mój gust
halina17 22.06.2015 21:54
Dobre danie.
irenka 21.06.2015 21:59
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak