Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety szwedzkie light

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 750 g
jajko 1 szt
otręby owsiane 2 łyżki
mąka kukurydziana 1 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety szwedzkie light

Do mięsa dodajemy jajo, otręby, przyprawy i dobrze wymieszać. Na końcu dosypać mąkę. Uformować za pomocą łyżeczki moczonej w wodzie małe kulki. Ułożyć w brytfannie na papierze do pieczeni i piec przez ok 30 min w temp 170 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 10.03.2014 21:46
Muszę wypróbować - koniecznie ;)
MagdaXXX 27.08.2013 20:35
muszą być smaczne
Krystyna32 09.07.2013 19:04
pyszne pulpeciki
Granita 04.07.2013 12:12
wyglądają baaardzo apetycznie
Ela15 07.03.2013 05:53
smaczne pulpeciki
Laila2786 23.08.2012 09:06
fajnie i smakowicie wyglądają
Seba 06.07.2012 09:08
smaczne
Kate131 02.07.2012 09:45
pycha
Katarzyna59 25.06.2012 09:36
pyszniutkie
olkaaa 15.03.2012 07:41
super
barbara11561 07.03.2012 09:33
świetne
calliope 29.12.2011 11:10
ciekawe danie :)
Kuchareczka2 18.12.2011 22:06
Muszę takie zrobić
ziutula
ziutula 18.10.2011 23:13
fajne połączenia....
Ania67 10.10.2011 18:29
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak