Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety pieczarkowe.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 0,5 kg
pieczarek 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
przyprawy do mielonego Prymat 2 łyżeczki
przyprawy uniwersalnej Kuchare 2 łyżeczki
pieprz
sól
olej
mąki 2 łyżki
woda
cebula 1
Majeranek suszony Prymat
kostka mięsna

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety pieczarkowe.

Pieczarki kroję drobno i podsmażam na oleju, przyprawiam solą i pieprzem. Następnie połowę pieczarek wyrabiam z mielonym, drobno pokrojona cebulką, kucharkiem, przyprawą do mielonego, pieprzem, majerankiem, jajkiem i bułką tartą. Formuję klopsy i podsmażam na patelni na której została druga część pieczarek. Gdy się lekko podsmażą dolewam wody, dodaję kostkę mięsną i duszę pod przykryciem. Gdy pulpety są już gotowe, wyjmuję i zaciągam sos (pół szklanki wody i 2 łyżki mąki).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 01.03.2013 09:26
wygladaja bardzo apetycznie
pacpaw 09.10.2012 18:00
ależ apetyczne te pulpeciki
maciek7 06.07.2012 21:48
pycha
agnieszkalider 18.02.2012 19:45
Prezentują się wspaniale!
Robert10 28.07.2011 13:02
pyszne jedzonko
Mirka-Ludomila 21.07.2011 11:00
smaczne
Misiek1 17.07.2011 17:43
Lubię takie pulpeciki. Do tego młode ziemniaczki z koperkiem...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak