Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety mięsno-warzywne

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
marchew 1 szt
seler 10 dag
pieczarki 4 szt
natka pietruszki 3 gałązki
kapusta pekińska 5 liści
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek do smaku
bazylia do smaku
olej do smażenia
sos do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety mięsno-warzywne

Warzywa myjemy i obieramy. Przygotowujemy dużą miskę. Marchew, seler i pieczarki trzemy na grubych oczkach, miękkie części liści kapusty oraz natkę siekamy. Dodajemy do warzyw mięso, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy masę, z której formujemy 9-10 niedużych pulpetów. Rozgrzewamy olej na patelni o wysokich ściankach i obsmażamy na niej kulki mięsne. Odlewamy tłuszcz i zalewamy pulpety gotowym sosem. Dusimy ok. 10 minut pod przykryciem. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 21.12.2013 15:42
Bardzo lubię:))
alaaa 17.12.2013 19:20
do tego surówka, ziemniaki i palce lizać
migotka28 26.05.2013 13:13
dobre jedzonko ja robię w sosie pomidorowo-śmietanowym
Kulinarna Ja 21.05.2013 12:43
polecam są przepyszne!
Mysiunia 15.05.2013 20:12
dawno takich nie jadłam :) pysznie się zapowiada :)
ewka1978 15.05.2013 17:55
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak