Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety mięsno-rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
mąka ziemniaczana 2 łyżki
jaja 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 4 szt
czosnek 4 ząbki
bulion 1 l
sól, pieprz
ocet 1 szkl
cukier 10 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziarna ziela ang 10 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
wędzony boczek 30 dag (chudy)
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety mięsno-rybne

Czosnek i 2 cebulę obrać, czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę posiekać. Rybę i boczek zmielić, wymieszać z mąką, jajkami,bułką,cebulą, czosnkiem, doprawiamy tymiankiem, solą, pieprzem i papryką, formujemy kulki, gotujemy 5 minut w bulionie. 2 łyżki soli, cukier wsypać do 1,5 litra gotującej się wody, dodać ziele i liście laurowe, wlać ocet i gotować przez 10 minut. 2 cebule obrać i pokroić w talarki, zeszklić na oliwie, dodać koncentrat i wymieszać z zalewą, gorącym płynem zalać pulpeciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 07.12.2010 17:03
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak