Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety mięsno-kapuściane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0.5 kg
kapusta pekińska 1 mała
kasza manna 0.5 szklanki
jajko 4 sztuki
przyprawy
kostka rosołowa 1 sztuka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety mięsno-kapuściane

Kapustę umyć i drobno posiekać.
Dodać zmielone mięso,jajka,kaszę manną oraz przyprawy
sól do smaku
pieprz świeżo mielony
ostra papryka
suszona natka pietruszki
i dokładnie wymieszać całość.

Zwilżonymi dłońmi formować pulpety i smażyć na niewielkiej ilości oleju.
W garnku zagotować 1.5 litra wody z kostką rosołową,liściem laurowym i zielem angielskim.
Wrzucić podsmazone pulpety i gotowac na malutkim ogniu około 40 minut.
Podawać z sosem pieczeniowym
(mi został z poprzedniego dnia sos mięsny)
lub pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 14.05.2013 14:31
fajne pulpeciki
msmors 14.05.2013 13:22
ciekawy przepis
bogusia19 14.05.2013 12:19
bardzo pyszne
Laila2786 14.05.2013 12:07
bardzo dobre
dodi 14.05.2013 12:05
kiedys robiłam. Były pyszne
Agnieszka-87-25 14.05.2013 12:01
pulpety coś dla mnie smacznie wyglądają e
Janina 14.05.2013 11:28
Robię podobne
gusia1000 14.05.2013 11:13
Fajny obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak