Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety mięsne z otrębami w warzywach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone 15 dag
jajko 1 szt
cebula biała 1 szt
otręby pszenne 4 łyżki
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Składniki na sos

cebula biała 2 szt
masło 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
groszek zielony 15 dag
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety mięsne z otrębami w warzywach

Kroki postępowania

1
Przygotowanie:
Do mięsa mielonego dodać jajko, drobno posiekaną cebulę, otręby, olej, sól, pieprz do smaku oraz 4 łyżki zimnej wody.
Krok 1 - Pulpety mięsne z otrębami w warzywach foto
2
Masę dokładnie wyrobić i uformować kulki.
Krok 2 - Pulpety mięsne z otrębami w warzywach foto
3
Cebulę do sosu również drobno posiekać i zeszklić na maśle, dodać pomidory z puszki i włożyć kulki mięsne. Dusić na wolnym ogniu około 10 minut, następnie dodać groszek doprawić do smaku i gotować następne 10 minut- również na bardzo wolnym ogniu. Danie posypać pietruszką z majerankiem i jak lubimy zaciągnąć śmietanka.
Krok 3 - Pulpety mięsne z otrębami w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 04.12.2014 11:30
ciekawy obiadek
Konczi 03.12.2014 20:05
To co lubię :) pyszny obiadek ;)
Betina#45 03.12.2014 18:32
ale bym zjadła ;) pyszności
Katarzyna59 03.12.2014 17:01
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak